5. 7. 2023
Autor: Eva Šindelářová
Jak na to: vyzdobte vánoční stromeček originálními papírovými ozdobami
zdroj: Pixabay

Vánoční stromeček je jedním z nejvýraznějších symbolů vánočního období. Každý rok si ho zamilovaně zdobíme a snažíme se vytvořit co nejkrásnější a nejoriginálnější vzhled. Pokud hledáte způsob, jak stromeček vybavit unikátními a osobitými ozdobami, pak máme pro vás skvělý tip – vytvořte si vlastní papírové ozdoby. Papír je levný, snadno dostupný a nabízí nekonečné možnosti pro tvořivost. V tomto článku vám představíme několik originálních nápadů na papírové ozdoby, které můžete snadno vyrobit sami doma. Připravte se na inspiraci a překvapte své blízké dárkem, který vynikne na vánočním stromečku.

Tipy na originální vánoční ozdoby

1. Vaječné košíčky s vánočními motivy: Pokud máte rádi kreativní práce a rádi zdobíte vajíčka, můžete zkusit vytvořit vaječné košíčky s vánoční tematikou. Stačí si zakoupit prázdné plastové nebo skleněné vajíčka, která se dají otevřít. Poté můžete vajíčka vymalovat různými vzory či motivy vánočních stromečků, hvězdiček nebo panenek. Po vymalování je stačí jenom zavěsit na vánoční stromeček pomocí mašličky nebo nitky.

2. Ozdobné sklenice na svíčky: Pokud máte doma nějaké staré sklenice nebo skleněné vázy, můžete si z nich vyrobit originální ozdoby na svíčky. Stačí si vzít lepidlo, vánoční dekorace jako jsou hvězdy, mašle nebo vlnka umělého sněhu a ozdošit sklenici podle svého vkusu. Poté do sklenice stačí jenom vložit malý svíčku nebo svítící ledkovou síťku a máte krásnou vánoční dekoraci.

3. Pletené vánoční ozdoby: Pokud umíte nebo vám jde pletení, můžete si vyrobit pletené vánoční ozdoby jako hvězdičky, srdíčka nebo andělíčky. Stačí si zakoupit vhodnou přízi a vybrat si ze staletých vzorů na pletení. Pletené ozdoby pak můžete zdobit třeba korálky, mašlemi nebo blyštivým přízvitem. Tímto způsobem si vytvoříte unikátní a osobní vánoční ozdoby.

4. Dřevěné ozdoby: Vánoce jsou také ideálním časem na kreativní práci s dřevem. Můžete si zakoupit nebo vyřezat dřevěné předměty, které se hodí jako ozdoby, například hvězdy, srdíčka nebo anděly. Poté jenom stačí sejmuté dřevěné ozdoby vymalovat podle svého vkusu nebo zdobit pomocí malých korálků, blyštivých kamínků nebo omalovánek. Ztímto materiálem se můžete opravdu vyřádit a vytvořit originální vánoční ozdoby.

5. Drátové ozdoby: Pokud máte rádi výzvy a pracujete rádi s drátem, můžete si vyrobit originální vánoční ozdoby z drátu. Využijte různé tloušťky drátu a vytvořte si základní tvar ozdoby, jako je například kruh nebo srdce. Poté si můžete navlékat na drát různé korálky, skleněné kuličky nebo malé ozdobné předměty. Vzniknou tak velmi originální a jedinečné vánoční ozdoby.

Výroba papírových ozdob je skvělou aktivitou pro lidi všech věkových kategorií. Nejenže je to zábavné, ale také si můžete vytvořit krásné a jedinečné dekorace do svého domova. V této sekci najdete návod na výrobu tří různých druhů papírových ozdob.

1. Papírové květiny

Jedním z nejoblíbenějších druhů papírových ozdob jsou papírové květiny. Pro jejich výrobu budete potřebovat různé barevné papíry, nůžky, lepidlo a něco, na co můžete květiny zavěsit, například šňůru nebo drátek. Než vytvoříte samotné květiny, vyřízněte z papíru několik velkých a malých kruhů. Poté každý kruh ohněte na půl a následně na každém kruhu vytvořte malý zářez na otevřené straně ohnutého kruhu. Nakonec všechny vytvořené kruhy spojte lepidlem a připevněte na šňůru nebo drátek. Pokud budete chtít, můžete květiny zdobit třeba flitry nebo lesklým lakem.

2. Papírové lampiony

Papírové lampiony jsou další oblíbenou variantou papírových ozdob. Pro jejich výrobu potřebujete velký kus barevného papíru, lepidlo, nůžky, knoflíky nebo mašličky a svíčky nebo bateriové svíčky. Nejprve vyřízněte papír na tvar válce a slepte ho lepidlem. Na vrcholu válce udělejte malou dírku pro provlékání svíčky. Následně můžete lampion zdobit například knoflíky nebo mašlemi. Na konci zapalte svíčku a umístěte ji do lampionu.

3. Papírové girlandy

Girlandy jsou skvělou volbou pro vytvoření pestré a veselé atmosféry ve vašem domě. K výrobě papírových girland potřebujete barevný papír, nůžky a provázek či šňůru. Nejprve si vyřízněte z papíru různé tvary, například srdce, hvězdy, kytičky nebo kruhy. Poté provlečte provázek nebo šňůru skrz dírky vytvořené ve tvaru. Na konci zavěste girlandy tam, kde si přejete.

Jak si vyrobit jednoduché vánoční ozdoby

Výroba vlastních vánočních ozdob je skvělý způsob, jak přidat osobní dotek do vánoční výzdoby a zároveň si užít kreativní čas s rodinou nebo přáteli. Existuje mnoho různých stylových a jednoduchých způsobů, jak si vyrobit originální vánoční ozdoby, které dodají každému interiéru úžasnou atmosféru.

Efektní vánoční ozdoby můžete vytvořit například z klasického bílého perníčkového těsta. Stačí připravit těsto dle oblíbeného perníkového receptu, vykrojit různé tvary – jako hvězdy, srdce nebo vánoční stromky a dát péct. Po vychladnutí ozdoby můžete zdobit polevou nebo cukrovými kameny.

Další možností jsou vánoční ozdoby z přírodních materiálů. Můžete například vyrobit ozdoby z přírodních větviček, šišek, skořápky ořechů nebo sušeného ovoce. Stačí sejít se s rodinou do přírody, najít vhodné materiály a vytvořit krásné a jedinečné ozdoby.

Pokud preferujete modernější styl, můžete si vyrobit vánoční ozdoby z recyklovaných materiálů. Například z prázdných plechovek od konzerv nebo z obalů od vajec. Tyto materiály lze snadno upravit – natřít je barvami, nalepit různé zdobné prvky nebo na ně vyšít. Výsledkem budou originální a stylové ozdoby s příjemným ekologickým přesahem.

Poslední variantou jsou vánoční ozdoby z papíru. K výrobě takových ozdob můžete využít různé techniky, jako je například skládání, jemné stříhání nebo lepení. Papír je snadno dostupný materiál a nabízí také neomezený výběr bohaté palety barev a vzorů. Jednoduché vánoční hvězdy z barevného papíru jsou jedním z nejoblíbenějších motivů, které lze snadno vyrobit i s dětmi.

Kreativní nápady na zdobení vánočního stromku

1. Malování skleněných koulí

Jedním z kreativních způsobů, jak ozdobit vánoční stromek, je malování skleněných koulí. Zakoupíte si průhledné skleněné koule, vhodné na malování, a speciální barvy na sklo. Můžete si vybrat různé motivy, například sněhové vločky, vánoční stromečky nebo jiné vzory. Po vyzdobení nechte barvy dobře zaschnout a poté můžete koule pověsit na stromek. Tato dekorace jistě zaujme a přidá vánoční náladu do vašeho interiéru.

2. Dřevěné ozdoby s výřezem

Pokud máte rádi rustikální dekorace, můžete si vyrobit vlastní dřevěné ozdoby s výřezem. Zakoupíte si tenké dřevěné plátky nebo dřevotřísky, případně si můžete použít odřezky dřeva. Na dřevěné plátky nakreslete vánoční motivy, například srdce, hvězdy, andílky či stromky. Poté pečlivě vyřežte motivy nožem nebo jiným ostřím. Ozdoby můžete ještě na dalších místech zdobit, například pomocí barev nebo glitru. Na konec propojte ozdoby neviditelným rybím vlascem a zavěste na stromek. Budete mít originální a přírodní dekoraci, která se hodí do každého domova.

3. Vlastnoručně vyrobené vánoční ozdoby z modelovací hmoty

Jednoduchým a zábavným způsobem, jak si vytvořit vlastní vánoční ozdoby, je použití modelovací hmoty. V obchodě si zakoupíte vhodnou modelovací hmotu, kterou natvarujete do požadovaných tvarů, například hvězdiček, zvonečků nebo andílků. Poté počkejte, až se hmota zaschne, a můžete ozdoby dále zdobit pomocí barev, glitru nebo lepidla na ozdobné kamínky. Na závěr připevněte ozdoby na vánoční stromek a máte jedinečnou vlastnoručně vyrobenou výzdobu.

Vánoční dekorace z papíru

mohou být vítaným a kreativním způsobem, jak vytvořit unikátní atmosféru během vánočních svátků. Existuje mnoho různých způsobů, jak s papírem pracovat a vytvořit zajímavé a originální dekorace. Papírové ozdoby mohou být jednoduché a snadno vyrobené doma, což je ideální způsob, jak zapojit celou rodinu do vánočních příprav.

Jedním z nejjednodušších způsobů, jak vytvořit , je vystřihování různých tvarů a vzorů. Můžete připravit šablony vánočních motivů, jako jsou hvězdy, andělé, vánoční stromky nebo Santa Claus, a pak je vystřihnout z barevného papíru. Tyto vystřižené tvary můžete použít jako ozdoby na vánoční stromek, do okna nebo na stěnu.

Dalším způsobem, jak vytvořit , je skládání různých tvarů nebo výroba papírových květin. Z jednoduchého papíru a pomocí speciálních skládacích technik můžete vytvořit krásné květiny, které můžete použít jako stolní dekorace. Můžete také vytvořit papírové koule nebo řetězy a pověsit je kolem místnosti nebo na stromek.

Další možností je vytvořit vánoční pozdravné karty z papíru. Můžete vytisknout vánoční motivy na barevném papíru a vytvořit karty ve tvaru stromečku nebo hvězdy. Poté je můžete ozdobit třpytkami, korálky nebo mašlemi. Tyto karty mohou být krásným dárkem, který můžete poslat svým blízkým a přátelům.

Pokud chcete být ještě kreativnější, můžete vytvořit pomocí techniky kvillingu. Tato technika spočívá ve skládání papíru do různých tvarů, jako jsou spirály, kroužky nebo uhlopříčky. Tyto papírové tvary pak můžete použít k vytvoření různých vánočních motivů, jako jsou andílci, hvězdy nebo andělé.

Vytváření vánočních dekorací z papíru je skvělý způsob, jak se dostat do vánoční atmosféry a přidat jedinečné a osobní dotek do vašeho domova. Můžete zapojit celou rodinu do tvorby a společně si užít vánoční přípravy. Mějte při tvorbě dekorací z papíru na paměti, že jedinečnost a jednoduchost jsou vítané, a že je to především zábavná a tvořivá činnost.

Při vyzdobování vánočního stromku se mnoho lidí snaží najít originální a jedinečné ozdoby, které by vytvořily úžasnou atmosféru. Pokud patříte mezi ty, kteří se rádi věnují tvoření a vlastnímu dílu, pak byste mohli zkusit ozdobit vánoční stromek papírovými ozdobami. Tyto jednoduché, ale úchvatné dekorace mohou přidat do vaší domácnosti nádech kreativity a individuality. Ve článku jsme vám představili několik způsobů, jak vytvořit papírové ozdoby pro vánoční stromek, a doufáme, že jste našli inspiraci pro svou vlastní tvorbu. Budete potřebovat pouze několik papírových listů, nůžky, lepidlo a fantazii. Kombinujte různé techniky a vzory a nechte svou kreativitu volně průběžná! Vaše papírové ozdoby budou jistě vzbuzovat obdiv a zároveň mohou posloužit jako skvělý rodinný projekt, který zapojí všechny členy vaší domácnosti. Přejeme vám pevnou ruku a hodně radosti při zdobení vánočního stromku s papírovými ozdobami!

Přidejte si rady a návody na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si rady a návody na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *